Wat is osteopathie?

Ieder mens is uniek. Iedere klacht is uniek. Elke keer is het een puzzel om te zoeken naar de oorsprong van de klacht. Voor deze zoektocht maak ik gebruik van osteopathie in combinatie met toegepaste kinesiologie en kPNI (klinische psychoneuro-immunologie).

Osteopathie

Een osteopaat is deskundig in het beoordelen van de beweeglijkheid van alle weefsels in het lichaam. Spieren, gewrichten, zenuwen, organen enz. Al deze weefsels zijn met elkaar verbonden en moeten goed kunnen samenwerken. Goede mobiliteit betekent gezondheid. Beweging is leven, rust roest! Ik ga op zoek naar bewegingsverliezen en probeer deze via zachte manuele technieken te herstellen. Ik gebruik voor de behandeling alleen mijn handen. Er komen geen medicijnen of apparatuur aan te pas. Het is een veilige methode met een lage behandelfrequentie. Een osteopaat maakt los wat los moet zitten en herstelt zo met zachte handgrepen het zelf-genezend vermogen van het lichaam. Osteopathie combineert goed met andere therapieën óf biedt juist een uitkomst waar deze te kort schieten.

Om optimaal te kunnen functioneren zijn er een heel aantal systemen in ons lichaam afwisselend actief, zoals het immuunsysteem, stress systeem, hormoonsysteem, suikerhuishouding enz. Als een systeem actief is, vraagt het veel energie om te kunnen werken. Dit gaat ten koste van ander systemen. Normaalgesproken moet een systeem aan en uit gaan, maar als deze werkingsmechanismen niet tijdig worden uitgezet, kan dit leiden tot laaggradige ontstekingen, insuline resistentie, cortisolresistentie enz. Dit kan op den duur leiden tot allerlei klachten in het bewegingsapparaat, darmproblemen, cardiovasculaire problemen, burn-out, hernia’s, allergieën enz.

Toegepaste kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie is een methodiek die aan de hand van manuele spiertesten functionele stoornissen in het lichaam opspoort. Dankzij de toegepaste kinesiologie ben ik in staat om het lichaam te testen of er een systeem overactief is en hoe ik deze werkingsmechanismen weer uit kan zetten. Wat heeft het lichaam nodig om het zelf-herstellend vermogen te optimaliseren?

Het is lastig om dit werkingsmechanisme in woorden uit te leggen. Wil je weten of jou lichaam optimaal functioneert of waarom jou klacht altijd maar weer terug komt? Maak dan een afspraak en ik laat je ervaren wat toegepaste kinesiologie voor jou kan betekenen.

kPNI

KLINISCHE PSYCHONEURO-IMMUNOLOGIE? Een hele mond vol! kPNI is leefstijl geneeskunde. Een geneeskunde die verbindt wat binnen én buiten de mens gebeurt. Het is het medicijn van de oorsprong: de oorsprong van de ziekte en de oorsprong van de mens.

Alleen als je begrijpt hoe iemand ziek is geworden kun je deze oorzaak aanpakken, kun je een nieuw levensstijl creëren waarin het lichaam over alle elementen beschikt die garant staan voor gezondheid. Door de kPNI zal je nieuwe inzichten aangereikt krijgen om controle terug te krijgen over jouw leven en jouw gezondheid. Elke kleine verandering in lifestyle, voeding en beweging maakt een groot verschil!

Osteopathie MKS behandeld JOU!! Niet je klachten. Ik probeer om je zelf-herstellend vermogen te optimaliseren. Je je gezondheid terug te geven. Je weer meer MENS te maken, sociaal, fysiek, mentaal en emotioneel. Samenbrengen van osteopathie, toegepaste kinesiologie en kPNI! Dat maakt Osteopathie MKS uniek voor ieder uniek mens! Jong en oud.